Uspinjanje, penjati se, cesta i staza

Ovaj san uglavnom izgleda tako da idete na neko važno odredište, ali da biste tamo stigli morate se uspeti na neko visoko brdo. Kako napredujete, sve vam je jasnije da je put težak, nagib strmiji, a puteljak sve neprohodniji. Često se put sužava u stazicu ili puteljak, a na posljetku se pokušavate uzverati na liticu. Sanjati uspinjanje je često uz motiv stepenica koje postaju sve strmije, teže i duže.

Sanjati uspinjanje pokazuje da u životu ulažete stalan napor da bi ste svakog dana postigli sve više i više. Poput svladavanja nagiba, nastojanje da se ostvari veća razina uspjeha često raži više energije i odlučnosti. Nagib je u snu često sve strmiji jer možda podcjenjujete napor i resurse koji su vam potrebni kako bi ostvarili svoj cilj. Ako sanjate strm uspon, znači da je krivulja učenja koju trebate svladati sve strmija. Tlo pod nogama u snu vam postaje neprohodno, što znači da u pravom životu sve teže nalazite snagu i održavate zamah. Sanjati da se put ispred vas često pretvara u golemu stijenu može govoriti da spoznajete nemilosrdnu stvarnost i napore koje daljnje napredovanje zahtijeva. To što se držite za stijenu pokazuje da pokušavate čvrsto držati konce u svojim rukama, ali da ste i zabrinuti da vam oni ne izmaknu. Raspadajuća stijena na koju se penjete u snu govori da slutite da se dio vaše dotad čvrste potpore urušava i zbog toga ste očajnički nesigurni. Sanjati da se penjete stepenicama pokazuje da razmišljate o određenom profesionalnom putu i da na njemu stalno pomalo napredujete. Sanjati stubište koje ide u spiralu govori da, premda stalno napredujete i čini vam se da sve dobro funkcionira, ipak cijelo vrijeme samo idete u krug.

Poruka sna o uspinjanju je da ćete ostvariti svoje težnje,  no  za to će vjerojatno biti potreban uporan rad s odmjerenim ritmom, a ne kratkotrajni napor. Umjesto da navalite na zadaće koje vas čekaju, možda je bolje da usporite u nižu brzinu kako biste nastavili napredovati bez obzira na težinu izazova ispred vas. Možda ćete u životu ići korak po korak, ali nemojte biti nesigurni i slobodno tražite da vam netko pomogne kako bi se domogli sigurnog terena.

Pozadina ovog sna govori o tome kako često izglede za uspjeh izražavamo visinom, pa tako govorimo o ‘visokim ambicijama’ ili kažemo da je tko ‘na visini zadaće’. Kada se prvi put popnemo stubama znamo da je uspinjanje mnogo napornije od hodanja na ravnom pa ćemo često za posao reći da je Sizfov. Svakim naporom sve jasnije ćete vidjeti nove horizonte koji se otvaraju.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Cesta

Ulica

Stepenice

Dizalo

Dizalo, zaglavljeni u dizalu, lift