Susret s mrtvom voljenom osobom

Iznenađeni ste ali radosni što ste susreli voljenu osobu, premda znate da u stvarnom životu nije više s vama. No, sada je ovdje, nije nikada izgledala bolje i razgovara s vama kao da je još uvijek živa. Voljena osoba može biti netko s kim ste bili čvrsto povezani, nerijetko rođak, srodnik ili na primjer roditelj ili baka i djed. Mogu vam pokušati prenijeti poruku i u pravilu im je drago što vas vide, ali možete sanjati i da su jako ljuti na vas. San susreta s mrtvom voljenom osobom može proći i u potpunoj tišini.

San o susretu s mrtvom osobom govori da u životu prolazite preobrazbu osobne svijesti. Premda je voljena osoba u stvarnosti umrla, u snovima ju oživljavate uz pomoć svojih doživljaja njezinih kvaliteta i uspomena na nju. Susret s njom obično pokazuje kako ste sve više svjesni da se te osobine pojavljuju i u vašim uobičajenim ponašanjima. Ako je vaš otac za života ljubav izražavao mudrim i zrelim autoritetom, njegova pojava u snu govori kako sve više prihvaćate svoju mudrost i autoritativnost. Ako je vaša baka bila brižna i puna ljubavi, onda susret s njom pokazuje da ste sve sposobniji voljeti i skrbiti za druge. Sanjate li da vam mrtva osoba želi prenijeti neku poruku, to znači da vam vjerojatno vaša podsvijest želi nešto reći u stvarnosti. Priroda poruke otkriva što, a najčešće je riječ o otkriću neke nove sposobnosti ili dara za koji niste znali da ga imate. Možda ste u životu imali odličan odnos s osobom koju ste sanjali pa bi vas moglo iznenaditi kad shvatite da je u snu ljuta ili uzrujana na vas. Međutim to ne znači da je doista tako, već da ste vi juti na nju što je umrla i što ste sada ostali bez nje i naizgled sami.

Ovaj san vas ponovno povezuje s dijelom sebe za koji ste mislili da je zauvijek izgubljen. Često se može činiti kao da vas je voljena osoba zaista posjetila u snu i pozdravila vas, no zapravo samo ponovno dolazite u dodir s onim što vam je ta osoba značila. Jedan od darova koji je dala ta osoba je sposobnost da u vama vidi osobine koje vi možda na sebi niste mogli vidjeti. Umjesto prepuštanja tugovanju zbog njena odlaska, vrijeme je da prihvatite i izrazite sve osobine na koje vas je ta osoba upozorila.

Gubitak voljene osobe među najtužnijim je i najbolnijim iskustvima koje moramo podnijeti. Često nam se čini kako je voljena osoba bila dio nas i kako smo taj dio svojeg identiteta zauvijek izgubili. Premda više nije s nama u materijalnom životu i dalje nas može povezivati s osobinama zbog kojih smo joj bili tako posebni. Premda gubitak voljene osobe može slomiti srce, u njoj i dalje možemo tražiti nadahnuće i ljubav.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Snovi o životu i smrti

Mrtvac

Smrt

Bolnica

Bolest

Grob