Krov koji prokišnjava, nevrijeme, kiša

Primijetili ste da vam voda ulazi u kuću i shvatili ste da prokišnjava kroz. Kroz pukotinu voda najprije samo kapa, ali zatim poteče u mlazu i naposljetku u bujici. Voda se slijeva niz unutarnje zidove pa se zabrinete radi štete koja bi mogla nastati. Premda je kuća prepuna vode, često ne možete vidjeti gdje točno curi. Strah vas je da će voda odnijeti zidove pa da će se kuća urušiti, a vi ostati bez krova nad glavom.

Kad sanjate da prokišnjava krov, u stvarnosti često nastojite prevladati neki oblik emocionalne nesigurnosti. Različiti dijelovi kuće najčešće simboliziraju različite dijelove vaše osobnosti. Krov je simbol potrebe za zaklonom i općenitom sigurnošću. Usto, na vrhu je kuće pa pokazuje kako promišljate soje misli i ideje. Voda je znak osjećaja i čuvstava pa krov kroz koji prokišnjava simbolizira situaciju nabijenu emocijama radi koje se osjećate nesigurno i zbunjeno. Iako pokušavate razmišljati logično i smisliti što je najpametnije poduzeti u toj situaciji, katkad vas osjećaji preplave i ne možete si pomoći.

Curenje počinje kao iritantno kapanje. Postajete svjesni kako vam ti osjećaji prodiru u razmišljanje. No što ih više pokušavate zaustaviti razumom, to se oni sve više pretvaraju u bujicu. Zidovi kuće simboliziraju vaše granice. Pokušate li suspregnuti osjećaje, vaše će emocionalne barijere postati još više krhko. Zabrinutost da će voda odnijeti zidove pokazuje da se bojite da ne doživite društveni slom zbog gubitka svijesti o sebi i mogućnosti da podupirete svoje odluke. Premda se količina vode čini nevjerojatnom, to samo odražava moć vaših osjećaja u toj situaciji.

Sanjati da prokišnjava krov znači da osjećaje koje imate trebate proučiti, a ne samo logički raščlanjivati. Osjećaje je lako zanemariti, ali oni su često točniji pokazatelj okolnosti od racionalne analize. Ovdje vas osjećaji potiču da uspostavite jasne granice prema drugima kao osigurač da nećete zanemariti svoje potrebe. To ćete najbolje učiniti tako da jasno izrazite svoje osjećaje kad vas preplave tuđi zahtjevi.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Krov

Kiša

Oluja

Golotinja

Zid

Snijeg

Hladnoća

Voda