Blato, sanjati da ste zarobljeni, živi pijesak

Sanjate da ste upali u mulj i da jako teško pomičete noge. Obično je to blato i voda, no možete zaglibiti i u kakvoj drugoj ljepljivoj i kašastoj tekućini kao što je živi pijesak. Najprije ste možda hodali po čvrstom tlu, a sad odjednom tonete. Često možete imati osjećaj da se naginjete naprijed, jer možete micati glavom i rukama, ali ne i nogama. Što se više pokušavate pomaknuti, osjećate se sve prikovanije. Najmanji pomak zahtijeva izniman napor.

Noge u snovima simboliziraju osnovni način napretka kroz život. Osjećate li da su vam noge prikovane, znači da vas nešto koči u životu. Gusta muljevita tekućina odražava neku širu situaciju koja vas nekako sputava, a ne određenu zapreku koja vam ne da naprijed. Tekućina u snu obično odražava osjećaje. Premda ste mislili da ste na čvrstom tlu, osjećate da tonete. Blato se javlja najčešće, no možete se probijati kroz sirup ili kremu. To govori da ste mislili da se nalazite u prilično ugodnoj situaciji, ali sad se osjećate pomalo zarobljeno. Vaše sadašnje okolnosti obično izaziva nedostatak emocionalne jasnoće i sigurnosti. Iako želite napredovati, osjećate da ste se upleli u emocionalno zbrkanu i neriješenu situaciju i to vas koči. Da biste se izvukli iz takvih okolnosti, morate se prestati koprcati u svojim osjećajima i zauzeti čvrsto stajalište. Što ga jasnije izrazite prije ćete krenuti naprijed. Glava vam se naginje naprijed jer vidite sve što trebate učiniti, no koliko god teoretizirate, ništa se neće dogoditi dok ne poduzmete praktične načine da se izvučete iz guste situacije.

Poruka sna u kojem ste zapeli govori da morate manje misliti, a više djelovati želite li se pomaknuti s mjesta. Počnite provoditi planove u djela. Ne pokušavajte ih ostvariti odjednom, već korak po korak. Prvi će koraci vjerojatno zahtijevati više truda pa postoji opasnost da odustanete jer biste mogli pomisliti da niste daleko odmaknuli. No što budete veći zamah stekli, lakše ćete kročiti u novu budućnost.

Sanjali ste nešto slično? Pogledajte povezane snove:

Blato

Zarobljenik

Noge